Rupert Derben

I mesterens spor
Musikken

Noen av sangene som du finner på albumet:

 

Vandre

Alle tiders far

Guds gjøgler

Elsk alle, tjen alle


Veien videre

Etter mange år med forberedelser...

er I Mesterens Spor ferdig og du kan nå bestille albumet her på hjemmesiden.

 


 

Salg i butikk er det MUDI AS som tar seg av og cd'en kan bestilles fra butikker over hele landet.

Noen ord om albumet fra musikeren selv

I mesterens spor som CD-prosjekt begynte jeg å arbeide med for mange år siden – de fleste av sangene har fulgt meg lenge. Men først på vårkanten ble det endelige utvalg gjort, og siden gikk det bare noen få uker fra planlegging til opptakene startet. I løpet av seks travle, intense og herlige junidager ble det meste av musikken spilt inn. Musikerne jeg inviterte hadde anledning til å møte to av dagene samtidig, og dette, i tillegg til utøvernes dyktighet, bidro sterkt til et vellykket resultat.

 

”I mesterens spor” er en CD med utpreget åndelig innhold. Søken og lengselen etter noe større enn det begrensede ego, etter noe som sansene våre ikke kan gripe har lenge opptatt og fasinert meg. I vår travle hverdag kan slikt virke både fjernt og uviktig, ja direkte hemmende. Stadig blir vi presset til å tenke effektivitet, karriere, penger og materielle goder. Men når det eneste sikre i livet er døden – da synes det meg ikke forkjært å bruke noe av vår tilmålte tid til undring, til å søke og spørre. Hvem er vi, hvor kommer vi fra, og blir vi virkelig til støv, til intet slik noen hevder, og kanskje, må jeg si begrenser seg til?

 

Men heller ikke jeg kan komme med ferdige og absolutte svar. Det ligger etter min mening ikke i fenomenverdens natur å avsløre alle hemmelighetene sine - skyggen flykter forstandens grep. Vi kan ikke fatte det uendelige, ei evigheten, og vi kjenner bare en brøkdel av universet, ja, vi kjenner ikke engang vår egen jord fullt ut.


Noen av sangene: Vandre – vi er underveis, i all den tid vi har. Åpningssporet er spilt inn ”live” i studio, med sang, gitar, cello, fiolin, fløyte og koring i spennende variasjon, og i et drivende rytme. Bekjennelse, en sang om tro og tvil. Et ordentlig hammondorgel og vakkert cellosolo utgjør sammen med gitar sangens arrangement. Se universets herre, en salmetekst av Olaf Hillestad jeg har satt ny melodi til. Arrangert i latinamerikansk musikkstil, med gitar, perkusjon, fløyter og koring. Guds gjøgler, en fascinerende legende fra det 12.århundre. Cello og fiolin i leken samspill, med gitarer og koring.

 

Elsk alle, tjen alle – er ikke dette essensen i og mål for all religion og menneskelighet? En meditativ melodi og tekst, underbygd av gitar, harpe, fiolin og koring. Hjertets bønn: jeg har gjendiktet Dolce sentire av St. Frans fra Assisi. Melodien er fra det 5. århundre. Gitar, forskjellige fløyter, og litt av den italienske originalteksten.I mesterens spor handler om mester/disippel- tradisjonen, som er kjent i alle de store religionene. Arrangert med sang, gitar og cello i vakker treklang. Veien videre (codex humanae): i sum det jeg tror og håper på. To gitarer, pluss fløyte og fiolin: det ellevte og siste sporet på utgivelsen.


Medvirkende

Rupert Derben: sang, gitarer, trekkspill

Helene Waage: cello, harpe, sang

Hege Rimestad: fiolin

Toivo Skogheim: fløyter

Lars Erik Brevig: perkusjon, orgel, munnspill

Knut Nyheim: bass, pumpeorgel, klokkespill

Alle musikerne (unntatt Knut) og Gaby Larsen, Irdi Larsen og Marit Brevig: koring

 

Opptakene ble gjort hos Kamerina Kulturverksted i Hovin i Telemarken, 2010.