Rupert Derben

Jeg er født og vokst opp i Tyskland..

Rupert Derben

..og flyttet til Norge i 1982. Mine instrumenter er sang, gitar og piano, selvlært. Mitt ønske om å leve i nærhet til naturen førte meg til Telemark, hvor jeg i over 20 år har drevet et småbruk sammen med familien, på økologisk vis og med hestekraft. Både musikk og jordbruk er en del av livsstilen min, begge gir uttrykk for hva jeg mener og står for.

To solo- utgivelser med egne viser og sanger har det blitt: Som stjerneskudd (1995) og Solen skinner (1997). Her finner du bl.a. Nå er det kveld, Se på kua, Havvinden, Hvordan kan det ha seg og De 4 H`er. De melodiøse sangene er akkompagnert av cello, fiolin, fløyter med mer, og tekstene gjenspeiler min grunnholdning: vi står med røttene våre i jorden, men strekker greinene våre mot himmelen.

I de siste år har jeg konsentrert meg (musikalsk) om komposisjon. Mest små instrumentalstykker på gitar, trekkspill og piano, men også større verk for kor og solister. Et av verkene, ”Let it grow”, som handler om brasilianske småbrukers kamp for egen jord, ble bl.a. fremført på konferansen for global rettferd i Oslo høsten 2001. Nye komposisjoner er under arbeid, bl.a. ”Younity”, et oratorisk musikal. Her samarbeider jeg med en tekstforfatter i Oslo, og sammen søker vi svar på noen av menneskehetens store spørsmål: hvem er vi, hvor skal vi - og hva er meningen med livet. Dette har også vært viktige spørsmål i arbeidet med mitt siste studioalbum I mesterens spor (2010).

 

Rupert Derben